Devrim Muhafızları, Tahran’da “Direniş Ekseni” liderleriyle buluştu

Bölgedeki çeşitli direniş gruplarının liderleri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin cenaze töreni öncesinde Tahran’da İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi. 

Toplantıda Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Hizbullah ve Ensarallah hareketi üyeleri hazır bulundu. 

Hamas siyasi bürosundan İsmail Haniye, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kassam, Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdülselam, FHKC’den Cemil Mezher ve diğerleri toplantıya katıldı. 

Toplantıda Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Başkanı İsmail Kaani ve Devrim Muhafızları Tümgenerali Hüseyin Selami de hazır bulundu. 

Al Mayadeen’deki habere göre toplantıda Gazze’deki siyasi, sosyal ve askeri koşullar, Aksa Tufanı Operasyonu ve Gazze’de devam eden İsrail soykırımı karşısında “Direniş Ekseni”nin rolü ele alındı.

Haberde, “Filistin Direnişi zafere ulaşıncaya kadar bölgedeki tüm Direniş gruplarının işbirliği içinde özgürlük savaşı ve mücadeleye devam etmesinin önemi vurgulandı,” denildi.

Yetkililer ayrıca, 19 Mayıs’ta İran’ın kuzeybatısında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer üst düzey yetkililer için taziye ziyaretinde bulundular.