İsrail 366 BM personelini ve aile üyesini öldürdü iddiası

Drop Site haber kuruluşunun 24 Temmuz’da ele geçirdiği henüz yayınlanmamış bir BM raporuna göre, yüzlerce BM personeli ve aile üyeleri Gazze’de İsrail ordusu tarafından öldürüldü.

Yayımlanmayan BM raporuna göre haziran ayı sonu itibariyle en az 195 BM personeli ve bakmakla yükümlü oldukları 172 kişi İsrail güçleri tarafından öldürüldü. BM, bakmakla yükümlü olunan kişileri, bir personelin ailesine mensup olan ve resmi olarak o personele mali açıdan bağımlı olduğu kabul edilen kişiler olarak tanımlıyor.

BM Kriz Koordinasyon Merkezi, BM Kalkınma Programı’na bağlı beş, UNICEF’e bağlı dört, Dünya Gıda Programı’na (WFP) bağlı üç, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) bağlı iki ve UNRWA’ya bağlı 158 kişinin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü tespit etti.

Mayıs ayında İsrail’in 188 UNRWA üyesini öldürdüğü bildirilmişti. UNRWA düzenli olarak Tel Aviv’in personel ve tesisleri hedef almasını detaylandıran durum raporları yayınlamaktadır. UNRWA tesisleri İsrail askerleri tarafından çok sayıda katliama sahne oldu.

Fakat bunlar, İsrail’in BM çalışanlarının ailelerini ne ölçüde hedef aldığını gösteren ilk rakamlar. Drop Site’a göre rapor bu ayın başında kurum içinde dağıtıldı. BM yorum talebine yanıt vermedi.