Devrim Muhafızları: Heniye suikastine tüm “Direniş Ekseni” cevap verecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) İsrail’in 31 Temmuz’da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye’yi öldürmesini kınayarak “Direniş Ekseni”nin bir bütün olarak saldırıya karşılık vereceği sözünü verdi.

Heniye’nin Tahran’da öldürülmesinden birkaç saat sonra çarşamba günü bir açıklama yapan DMO, “Bu suç, uluslararası kural ve düzenlemeleri hiçe sayan cani, katil ve terörist Siyonist çetenin, Gazze’de on binlerce Filistinli kadın, erkek ve çocuğun katledilmesiyle sonuçlanan dokuz aylık savaştaki aşağılayıcı yenilgilerini örtbas etmek için hiçbir suç eyleminden kaçınmadığını göstermiştir. Kuşkusuz, Siyonist rejimin bu suçu, başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere güçlü ve büyük Direniş Ekseni tarafından sert ve acı bir yanıtla karşılanacaktır… Kudüs Şehidi Dr. İsmail Heniye’nin Filistin ulusunun davasını ve haklarını savunmak için gösterdiği çabaların bereketi onlara yardımcı olacaktır,” dedi.

Devrim Muhafızları çarşamba sabahı Haniye ve bir korumasının kaldıkları misafirhanede hedef alınarak öldürüldüklerini duyurdu. Açıklamada, “Saldırı soruşturuluyor ve sonuçlar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak,” denildi.

Tahran, Haniye’nin öldürülmesi nedeniyle üç günlük ulusal yas ilan etti.