FHKC ile Hamas’tan ortak açıklama: Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’de topyekûn direniş çağrısı

Hamas ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsmail Heniye suikastinden sonra ortak bir toplantı düzenledi ve ardından ortak bir açıklama yaptı.

İki örgütün, “Gazze, Batı Şeria, Kudüs, işgal altındaki topraklar ve Diaspora’daki Filistin halkını hedef alan soykırım savaşının yanı sıra mahkumların istismarı, Kudüs ve El Aksa’nın Yahudileştirilmesi ve toprakların Siyonist yerleşimler tarafından mülksüzleştirilmesi ışığında önemli bir ikili görüşme gerçekleştirdiği” belirtilirken, Hamas’ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye’nin yasının tutulduğu ve “onun temiz kanının boşa gitmeyeceği, Siyonist işgalin suçlarının ve saldırganlığının bedelini ödeyeceği ve Komutan Heniye’nin kanının kurtuluş, dönüş ve bağımsızlık yolunu aydınlatacak bir ışık olacağı” vurgulandı.

Hamas ve Halk Cephesi, “Direnişin meşru bir hak, stratejik bir tercih ve kurtuluşa, bağımsızlığa ve Filistin ulusal topraklarının tamamında başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasına kadar kesintisiz bir yürüyüş olduğunu teyit ediyoruz,” dedi.

Filistin halkını saldırganlığı durdurmaya, halkı korumaya, işgali Gazze Şeridinden çekmeye, kuşatmayı kırmaya ve geçişleri açmaya çağıran direniş örgütleri, işgal altındaki iç bölgelerde, Batı Şeria’da ve Kudüs’te yaşayan Filistinlileri, işgal karşısında yüzleşmeyi ve direnişi tırmandırmaya, onun suç projeleri ve suç sürüleriyle yüzleşmeye davet etti.

Açıklama şöyle sona erdi:

“Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) ve Filistin siyasi sisteminin reformu ve geliştirilmesi, halkımızın kurtuluş, özgürlük ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması yönündeki umut ve özlemlerini gerçekleştirebilmek için, tüm Filistinlilerin ve onların yaşam güçlerinin katılımını sağlayacak şekilde, en son Çin’de olmak üzere tüm ulusal taraflarca kabul edilen acil ve ivedi bir ulusal çıkardır.

Halkımızın kitlelerini, ulusumuzu ve dünyanın özgür insanlarını 3 Ağustos’u halkımızı ve onların cesur tutsaklarını desteklemek için uluslararası bir gün olarak değerlendirmeye çağırıyoruz.”