Almanya’ya göre İsrail’in Gazze’deki okul katliamı ‘meşru müdafaa’

Almanya, İsrail’in Gazze’deki El Tabin okuluna düzenlediği ve yaklaşık 100 Filistinlinin sabah namazı sırasında ölümüne neden olan saldırıyı “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır” diyerek gerekçelendirdi .

Saldırıdan kurtulan Filistinliler, İsrail’in cumartesi günü üç ayrı saldırıyla hedef aldığı okulda barınan erkek, kadın ve çocukların nasıl paramparça olduğunu anlattı.

Saldırı sonrası çekilen videolarda Filistinlilerin hasar gören okulu eleyerek kurbanların vücut parçalarını topladıkları görülüyor.

Hükümet sözcü yardımcısı Wolfgang Buechner Berlin’de basına yaptığı açıklamada, “İsrail’in kendini savunma hakkı vardır. Gerçek şu ki Hamas okulları, hastaneleri, anaokullarını komuta merkezi olarak kullanıyor ve Gazze Şeridindeki insanlar da kendi iradeleri dışında koruyucu [canlı] kalkan olarak istismar ediliyor,” iddiasında bulundu.

Buechner iddialarına ilişkin herhangi bir kanıt sunmadı.

Buechner ayrıca, “Bu da bu durumun üzücü bir gerçeği ve bence Hamas tarafından dağıtılan tek taraflı raporlara ve bu tarafın yaydığı her şeye inanma konusunda çok dikkatli olmalısınız,” dedi.