Blinken G7’ye İran ve Hizbullah’ın İsrail’e misillemesinin yakın olduğunu söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran ve Hizbullah’ın önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde İsrail’e saldırabileceği uyarısında bulundu.

Axios’ta yer alan habere göre, Blinken G7’deki mevkidaşlarıyla yaptığı bir konferans görüşmesinde İran ve Hizbullah’ın pazartesi günü İsrail’e karşı bir saldırı başlatabileceğini söyledi.

Habere göre Blinken, ABD’nin İran ve Hizbullah’ın misilleme yapacağına inandığını vurgularken Washington’un “saldırıların tam zamanlamasını” ya da nasıl bir şekil alacağını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Blinken G7’deki mevkidaşlarına ABD’nin İran ve Hizbullah’ı saldırılarını sınırlandırmaya ve İsrail’in vereceği herhangi bir yanıtı engellemeye ikna ederek gerilimi durdurmayı umduğunu söyledi. Diğer dışişleri bakanlarından da bu üçlüye diplomatik baskı uygulayarak bu çabaya katılmalarını istedi.

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Birleşik Krallık’ın da yer aldığı G7, pazartesi günü bir açıklama yayınlayarak “Orta Doğu’da artan gerilimden duyulan derin endişeyi” dile getirdi ve tüm taraflara itidal çağrısında bulunarak “hiçbir ülke ya da ulusun gerilimin daha da tırmanmasından kazançlı çıkmayacağı” konusunda ısrar etti.