Esad Moskova’da Putin’le bir araya geldi

Rusya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, mevkidaşı Vladimir Putin ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutlarının yanı sıra Ortadoğu’daki durumu, bölgedeki hızlı gelişmeleri ve bu gelişmelerle başa çıkmak için ortak koordinasyon konularını ele aldı.

SANA’da yer alan habere göre Esad, Suriye ve Rusya’nın zorlu sınamalarla karşı karşıya kaldıklarını ve her zaman bu sınamaların üstesinden gelmeyi başardıklarını ifade ederken iki ülke ve halklar arasındaki ilişkilerin temelini oluşturan karşılıklı güven ve inandırıcılığa dikkat çekti.

Putin ise Ortadoğu’da durumun giderek gerginleştiğini ve Esad ile görüşmelerinin tüm olası gelişmeleri ve senaryoları ele almak için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Putin aynı zamanda Suriye ve Rusya arasında ekonomik ve ticari ilişkiler için umut verici fırsatlar olduğunu da teyit etti. TASS’ın aktardığına göre Putin, “İlişkilerimizin tamamı hakkında konuşma fırsatımız var. Bir süredir birbirimizi görmüyoruz,” diye ekledi.