Hindistan’dan İsrail’e askeri yardım

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinin pazar günkü haberine göre Hindistan, İsrail’e Haydarabad kentinde üretilen gelişmiş Hermes 900 insansız hava araçlarının yanı sıra diğer silahları da sağladı.

Haberde, İsrail’in Hindistan ordusuna bu insansız hava araçlarını tedarik etmek üzere kurduğu fabrikanın, şubat ayındaki savaş sırasında ortaya çıkan eksiklik nedeniyle 20 tanesini İsrail ordusu için özel olarak dönüştürdüğü belirtildi.

İsrailli savunma şirketi Elbit Systems ile Hintli milyarder Gautam Adani’nin konsorsiyumu arasında ortak bir girişim olan fabrika, dünyada bu insansız hava araçlarını İsrail dışında üreten ilk şirket olma özelliğini taşıyor.

Bu dramatik karar, muhtemelen İsrail’in ülkenin ana silah tedarikçilerinden biri olması nedeniyle Hindistan’daki en üst düzey yetkililer tarafından onaylandı.

Bu hamle, Hindistan’ın savaşın başlangıcından bu yana İsrail’e top mermisi ve silah tedarik ettiğini gösteren diğer haberlerin ardından geldi. İsrail gazetesine göre iki ülke arasındaki stratejik ortaklık İsrail için son derece faydalı oldu.