İngiliz polisinden Filistin yanlısı aktivistin evine baskın

İngiliz insan hakları aktivisti Sarah Wilkinson, 29 Ağustos’ta İngiltere polisi tarafından “internette paylaştığı içerik” nedeniyle ev baskını ile gözaltına alındı.

Suppressed News adlı sosyal medya hesabı tarafından aktarılan açıklamasında Jack Wilkinson, “Polis sabah 7.30’dan hemen önce evine geldi. Toplamda on iki kişiydiler, bazıları terörle mücadele polisinden sivil kıyafetliydi. ‘İnternette paylaştığı içerik’ nedeniyle gözaltına alındığını söylediler. Evi basıldı ve tüm elektronik cihazlarına el konuldu,” dedi.

MENA Uncensored, Wilkinson’ın ‘terörizmi’ desteklemekle suçlandığını sosyal medya aracılığıyla duyurdu ve “Soykırım yanlısı Birleşik Krallık rejimi, [MENAUncensored’un] gezici muhabiri ve İnsan Hakları Aktivisti Sarah Wilkinson’ı Filistin direnişini desteklediği ve Gazze ile Batı Şeria’da gerçekte neler olduğunu dünyaya aktardığı için gözaltına aldı,” dedi.

Birleşik Krallık polisi Wilkinson’un tutuklanmasıyla ilgili olarak haberin yayınlandığı sırada bir açıklama yapmadı.

İngiliz aktivist ve muhabir, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yönelik soykırımını açık bir dille eleştiriyordu. Bu yılın başlarında, doğrudan Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya çalışan uluslararası bir girişim olan “Özgürlük Filosu Koalisyonu”nda da yer almıştı.