Suriye ve Küba diplomatik ilişkilerinin yıldönümünü kutluyor

Suriye ve Küba halkları, 11 Ağustos 1965’te kurulan ilişkilerinin yıldönümünü kutluyor.

Prensa Latina’da yer alan habere göre Küba Üniversitelerindeki Suriyeli Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri salı günü yaptıkları basın açıklamasında iki ülkenin neredeyse altmış yıldır işbirliğinin ve ülkelerin haklı davalarının küresel çapta savunulmasına adanmışlığın gerçek bir örneği olduğunu vurguladı.

Notta, liderler Fidel Castro ve Hafız Esad’ın bu ilişkileri kurmalarından bu yana süregelen uzun destek geleneğinin altı çizildi. ABD ve müttefikleri tarafından acımasız bir ablukaya, yaptırımlara ve saldırgan politikalara maruz kalmasına rağmen iki ülkeyi birleştiren bağların koparılamaz olduğu teyit edildi.

Havana ve Şam’ın, ABD hükümetinin ilişkilerde bozulma yaratmaya yönelik pek çok meydan okuma ve girişimine rağmen, dayanışma değerlerini paylaştıkları ve emperyalist saldırganlık karşısında egemenlik ve bağımsızlığı korumak için aynı direniş ve zafer siperlerinde mücadele ettikleri için kendilerini daha da yakın hissettikleri belirtildi.

Bildiri, zorlukların üstesinden gelmek ve ilişkilerin düzeyini her alanda arttırmak için çalışmaya devam etme istek ve kararlılığını teyit etmektedir.

Dernek üyeleri basın açıklamasında, “Küba Devrimi’nin tarihi lideri Fidel Castro’nun düşüncelerinden güç ve ilham alarak, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerini sürdürmek ve geliştirmek için çalışma kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz,” denildi.