FHKC, İran halkına başsağlığı diledi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin de aralarında bulunduğu İranlı üst düzey yetkililerin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

FHKC, Reisi ve diğerlerinin ölümünün ‘yasını tuttuğunu’ söylerken, İran’ın ve İran halkının ‘bu badireyi de atlatacağına olan inancını’ tekrarladı.

FHKC Merkezi Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve arkadaşlarının yasını tutar ve İran’ın bu badireyi atlatacağına olan inancını teyit eder.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerin içinde bulundukları helikopterin dün akşam (Pazar) İran’ın kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde düşmesi sonucu hayatlarını kaybettikleri haberini acı ve üzüntü dolu yüreklerle almıştır. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Genel Sekreteri, yardımcısı ve tüm üyeleri adına, tüm Filistin halkı adına, bu büyük kayıp ve acı verici kaza nedeniyle İran halkına ve liderliğine en derin taziyelerimi sunarım.

Halk Cephesi, İran’ın merhum cumhurbaşkanını takdir etmekte ve onun hayatını ülkesine hizmet etmeye adadığını, cumhurbaşkanlığı süresince İslam Cumhuriyeti’nin her düzeyde gelişmesi için çalıştığını, bölgesel, dengeli ve dünyada etkili bir güce dönüşmesine katkıda bulunduğunu teyit etmektedir. Filistin davasını ve Filistin direnişini desteklemek için de önemli çabalar sarf etti. Özellikle de Aksa Tufanı savaşında. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İran halkı ve liderliğiyle tam dayanışma ve desteğini ifade ederken, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu badireyi de atlatacağına ve cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerin bıraktığı büyük boşluğu dolduracağına olan inancı tamdır. Bu büyük kaybı telafi edecek anayasa ve liderlere sahiptir.”