Ben-Gvir, Filistinlilerin “gönüllü göçünü” istedi

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir 21 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Gazze’nin tam İsrail kontrolü altına alınması ve Yahudi yerleşimlerinin önünü açmak için etnik temizlik yapılması gerektiğini söyledi.

The Cradle’ın aktardığına göre ultra-Ortodoks haber kuruluşu Kikar HaShabbat’a konuşan bakan, Filistinlilerin Gazze’den “gönüllü göçünün teşvik edilmesinin” İsrail’in şeridi tamamen işgal edebilmesi ve yerleşim yerleri inşa edebilmesi için “nihai” ve “en önemli” adım olduğunu söyledi.

Sağcı bakan, “Göç gerçekleşir ve yüz binlerce kişi ayrılırsa, daha fazla ve daha fazla insanı getirebileceksiniz,” dedi. Ben Gvir, bu hedeflere ulaşılması halinde “mümkünse Gazze’de yaşamayı çok isteyeceğini” de sözlerine ekledi.

Haaretz’in pazartesi günü bildirdiğine göre Ben Gvir geçen hafta Gazze’de yerleşim inşası çağrısı yapan bir mitinge giderken, Gazze’ye giden yardım elçilerini “korumak” için konuşlandırılan Tarkumiye kontrol noktasındaki polis varlığı karşısında “şok geçirmişti.”

Kontrol noktasındaki bir tanığa göre, Ben Gvir özel aracından inerek, “Polislerimin terörle mücadele etmek yerine yaptıkları bu olamaz … Bu görevleri yapmanızı istemiyorum. Polislerim neden burada? Neden bunu yapıyorlar, bu onların işi değil,” dediği duyuldu.

Sağcıların mitingine katıldıktan sonra Ben Gvir, Gazze’ye ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanması için yardım kamyonlarının gönderilmesine karşı olduğunu söyledi.