Binance, İsrail’in talebi üzerine Filistin fonlarına el koydu

Kripto para alım satım platformu Binance, İsrail hükümetinin talebi üzerine “yasadışı fonlar” ve “terör örgütleri” ile bağlantılı olduğu iddiasıyla çok sayıda Filistinli kullanıcının hesaplarına el koydu.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan Binance’e gönderilen ve Terörle Mücadele Finansmanı Ulusal Bürosu Başkanı Paul Landes tarafından imzalanan bir mektupta, “İlan edilmiş bir terör örgütü tarafından transfer edilen kripto para birimleri … ve söz konusu mülkün transfer edildiği kripto para cüzdanları, Terörle Mücadele Yasasında tanımlandığı üzere … doğrudan ciddi bir terör suçu işlemek için kullanılan mülk teşkil etmektedir ve bu nedenle yasa hükümleri uyarınca Savunma Bakanının, el konulmalarına hazırlık olarak idari emirle el konulmalarını emretmesine izin vermektedir,” denildi.

Kripto pazarı Paxful’un kurucu ortağı Ray Youssef’e göre, Binance fonları iade etmeyi reddetti. Tüm itirazlar da geri çevrildi. İddiaya göre bu işlemden tüm Filistinliler etkilendi ve işlerin gidişatına bakılırsa, tüm Lübnanlılar ve Suriyeliler de aynı muameleyi görecek.

Binance CEO’su Richard Teng ise 28 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, “Yalnızca yasadışı fonlarla bağlantılı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapması engellendi. Bu konuda bazı yanlış açıklamalar yapıldı,” dedi.

CEO, “Küresel bir kripto borsası olarak, diğer tüm finansal kurumlar gibi uluslararası kabul görmüş kara para aklamayla mücadele mevzuatına uyuyoruz,” diye ekledi.

Binance, etkilenen kullanıcı sayısı ve kısıtlamaların ne zaman uygulandığı konusunda henüz ayrıntılı bilgi vermedi.