Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), FHKC’nin kurucularından olan Dr. George Habash’ın 13. ölüm yıl dönümünde bir açıklama yaptı.
FHKC, açıklamasında El-Hekim lakaplı Dr. George Habash için “Arap Milliyetçileri Hareketi ve FHKC kurucusu olan ve mirası dallanarak bir halkın zihninde büyümeye devam eden düşünür George Habash’ı saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
FHKC: “Arap realitesine dair farkındalığıyla sınırları reddeden; halkının mücadelesini, emperyalizm ve siyonizm ile temsil edilen adaletsizliğe karşı uluslararası mücadelenin ayrılmaz bir parçası olarak gören enternasyonalist bir lideri anıyoruz.”
FHKC, açıklamasının devamında “bugün fikrine, pratiğine ve öğrettiği derslere ihtiyaç duyulduğunu” belirterek George Habash’ın üzerinde durduğu en önemli noktaları birkaç madde ile sıraladı:
- Arap ve Filistin halk kitlelerinin; merkezi dava olan Filistin davasına bağlılıklarıyla, boyun eğmeyi reddecek, haklarını elde edecek ve kurtuluşlarını sağlayabilecek güce sahip olduklarına inanmak ve güvenmek. Yayılmacı sömürgeci siyonist projenin doğası gereği, sadece Filistin’i değil, bölgenini tamamını hedef aldığını ve ulusal ve milli meselelerin diyalektik bir ilişki içerisinde olduğu gerçeği ile hareket etmek.
- Yenilgilere, dönüşümlere ve çöküşlere rağmen siyasi netlik, ilkelere bağlılık ve ‘devrimci dokunulmazlık’ ile silahlanma; devrimci kamp ve müttefiklerle sağlam bir zemine oturma, halkın davasına sıkı sıkıya bağlılık, Filistin’i işaret eden pusulayı bir gün bile kaybetmeme ve devrimiyle birlikte tarihi adaletsizlik ile karşı karşıya kalan Filistin’e dost ve düşman olan kampları tanıma.
- Filistin halkının arasında sınıfsal-sosyal eşitsizlik olduğu ve Filistin’in hakiki enerjisinin yarısını temsil eden kadınlar engellendiği sürece, Filistin ulusal kurtuluş mücadelesinin hedeflerini gerçekleştiremeyeceği gerçeği ile; bağımsızlık, Filistinlilerin geri dönüşü ve özgürlük için siyonizme karşı verilen ulusal kurtuluş mücadelesi ile yoksulluğa, sömürüye, ayrımcılığa ve baskılara karşı verilen toplumsal demokratik mücadele arasında yakın bir ilişki kurmak.
- Filistin’in ulusal birliğine vurgu. Filistin halkının örgütsel çoğulculuğu çerçevesi içerisinde, ihtilaflar ve farklılıklar ne kadar keskin olursa olsun, farklılığı ilerleme ve gelişme için esas kaynak olarak almak. (FHKC)