Gazze’de 20 binden fazla çocuk kayıp

Save the Children isimli yardım örgütü 24 Haziran’da yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle 21 bin kadar Filistinli çocuğun kayıp olduğunu bildirdi.

İngiltere merkezli insani yardım kuruluşu, çocukların birçoğunun enkaz altında kalmış, alıkonulmuş, toplu mezarlara gömülmüş ya da ailelerinden koparılmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

Save the Children en az 17 bin çocuğun refakatsiz ve ailelerinden ayrı olduğunu, yaklaşık 4 bin çocuğun ise enkaz altında kayıp olduğunu tahmin ediyor.

Kurumdan bir çocuk koruma uzmanı, “Her gün daha fazla refakatsiz çocuk buluyoruz ve her gün onlara destek olmak daha da zorlaşıyor. Ailelerinden ayrı düşmüş ve refakatsiz çocukları tespit etmek ve ailelerinin izini sürmek için ortaklarımız aracılığıyla çalışıyoruz, ancak onlar için güvenli tesisler yok; Gazze’de güvenli bir yer yok,” dedi.

23 Haziran’da Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 37 bin 598 sivilin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Gazze’de binlerce çocuk şiddetli yetersiz beslenme nedeniyle acı çekmeye devam ediyor. UNICEF kısa bir süre önce Gazze’nin güneyinde 3 bin kadar çocuğun gıda ve tıbbi bakıma erişim eksikliği nedeniyle hayatını kaybetme riski altında olduğu uyarısında bulundu.