Hizbullah’tan İsrail’e kapsamlı operasyon: Yangınlar bölgeye yayıldı

İsrail’deki Kiryat Şmona yerleşimi yakınlarında, Hizbullah’ın geçtiğimiz gün bölgeye roket atması sonucu çıktığı bildirilen büyük bir yangın yayılıyor.

Times of Israel’in haberine göre Yangın ve Kurtarma Hizmetleri Ramim Ridge bölgesinde dokuz itfaiye ekibinin çalıştığını ve yangının henüz kontrol altına alınamadığını açıkladı.

Bu arada servis, dün Hizbullah’ın Katzrin bölgesine roket atması sonucu çıkan büyük yangının ardından Golan Tepeleri’nde de yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Hizbullah’ın 8 Ekim’den bu yana İsrail’e yaptığı saldırılarla birlikte İsrail’in kuzeydeki yerleşimleri büyük oranda boşalmış durumda.

31 Mayıs’ta Hizbullah, topçu ve ağır Burkan roketleri kullanarak İsrail yerleşimlerine ve askeri karakollarına geniş bir saldırı dizisi gerçekleştirdi. Roket yağmuru, İsrail’in günün erken saatlerinde Lübnan’da düzenlediği ve aralarında bir sağlık görevlisi ve bir kadının da bulunduğu dört kişinin ölümüne neden olan saldırılara yanıt olarak geldi.

AFP’nin iddiasına göre İsrail saldırıları yedi ayı aşkın süredir devam eden sınır ötesi çatışmalarda Lübnan’da aralarında 80’den fazla sivil ve 10 kurtarma görevlisinin de bulunduğu 450 kişiyi öldürdü.

İsrail, Hizbullah saldırılarının sınırın kendi tarafında 14 İsrail askerini ve 11 sivili öldürdüğünü söyledi. İsrail askerlerinin ölüm ve yaralanmalarını gizlediği bilindiğinden ölü sayısı daha fazla olabilir.