İsrail Cenin’de, aralarında hekim ve öğretmenlerin de bulunduğu 7 sivili katletti

İsrail işgal ordusu ile Filistinli direnişçiler arasındaki şiddetli çatışmalar 21 Mayıs’ta Batı Şeria’nın Cenin kentinde devam ederken, İsrail kente ve kampına düzenlediği baskında yedi sivili öldürdü.

İslami Cihad’ın Kudüs Tugaylarına bağlı Cenin Tugayı salı sabahı yaptığı açıklamada, “Mücahitlerimiz önceden hazırladıkları bir patlayıcı ile El-Vakala bölgesinde ilerleyen işgal güçlerini hedef almayı başardılar,” dedi. 

Cenin Tugayı daha önce yaptığı açıklamada “Cenin kentindeki ilerleyişin tüm cephelerinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini” söyledi. 

İsrail saldırısının başlaması üzerine direniş grubu, savaşçılarının “[İsrail] özel kuvvetlerinin [Cenin] kampının eteklerine sızdığını keşfettiklerini ve [onlarla] şiddetli bir çatışmaya girdiklerini” belirtti.

Güvenlik kaynakları Filistin haber ajansı WAFA’ya İsrail askerlerinin “Cenin şehrine ve kampına baskın düzenlediğini ve Cenin, Hayfa, Nablus ve Burkin Yolu sokaklarından geçerek [direnişçilerle] çatışmalara yol açtığını” söyledi. 

Filistin Sağlık Bakanlığına göre baskın sonucunda aralarında bir doktor, bir öğretmen ve bir öğrencinin de bulunduğu yedi Filistinli hayatını kaybetti. İkisinin durumu ağır olmak üzere on iki kişi de yaralandı.

Kızılay, yaralılar arasında çok sayıda öğrencinin de bulunduğunu söyledi. Cenin Hastanesi cerrahlarından Asid Cabarin işe giderken İsrail güçleri tarafından öldürüldü. 

Cenin şehri Eğitim Müdürü Salim el-Tahir, “Cenin şehri ve kampındaki tüm okullar, bazıları hariç, mevcut olayların ciddiyeti nedeniyle boşaltıldı,” dedi. 

WAFA haber ajansı, son kayıplarla birlikte İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da katlettiği Filistinli sayısının 513’e yükseldiğini de sözlerine ekledi.