İsrail hükümeti Komünist Parti’nin bürolarını kapattı

İsrail polisi, Filistinli bir yönetmenin İsrail ordusunun Batı Şeria’nın Cenin kentindeki faaliyetlerini konu alan filminin gösterimi nedeniyle pazartesi günü Komünist Parti’nin (Maki) Hayfa’daki ofisinin on saat süreyle kapatılmasına karar verdi.

Haberlere göre, polis güçleri pazartesi günü Maki Hayfa Bölge Sekreteri Reem Hazan’ı çağırarak kendisiyle bir soruşturma yürüttü ve sonuçta Muhammed Bakri’nin yeni filmi “Cenin Cenin”in gösterimini ve Gazze işgaline karşı bir etkinlik başlatılmasını engellemek amacıyla parti merkezinin kapatılmasına karar verdi.

Polis tarafından kullanılan bahane “film gösteriminin mahkeme kararına aykırı olduğu” ve “kanunsuz davranış şüphesi” idi.

Komünist Parti ve partinin cephe örgütlenmesi Hadaş kararı kınadı ve reddetti. Açıklamada, “Polisin kararı, özellikle savaşa ve hükümetin politikalarına karşı olan siyasi ve parti aktivizmini etkileyen faşist uygulamanın derinliğini ortaya koymaktadır,” denildi.

Maki ve Hadaş ayrıca savaş karşıtı faaliyetlerinin devam edeceğini ve Gazze’ye karşı yürütülen işgal durdurulana kadar daha da güçleneceğini vurguladı.