İsrail, Kassam Tugayları lideri Muhammed Deyf’i öldürdüğünü ileri sürdü

İsrail perşembe günü yaptığı açıklamada 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunun planlayıcılarından Kassam Tugayları komutanı Muhammed Deyf’i geçtiğimiz ay Gazze’de düzenlediği bir hava saldırısında öldürdüğünü ileri sürdü.

İsrail ordusu üç hafta önce Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinin dış mahallelerine düzenlediği bir dizi saldırıda Deyf’i ve Kassam’ın diğer üst düzey yetkililerini hedef almış ve onlarca Filistinlinin ölümüne neden olmuştu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, “Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif etkisiz hale getirildi,” dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Deyf’in ölümünün “Hamas’ın parçalanmakta olduğu ve Hamas teröristlerinin ya teslim olacakları ya da ortadan kaldırılacakları gerçeğini yansıttığını” öne sürdü.

Hamas’ın siyasi ofisi Deyf’in öldürülüp öldürülmediğini doğrulamayacağını söyledi. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, İzzeddin el-Kassam Tugayları liderlerinden herhangi birinin ölümünün doğrulanması ya da yalanlanmasının Hamas’ın ve Kassam Tugaylarının meselesi olduğunu belirtti.

Rışk, bu kurumlardan herhangi biri açıklamadıkça medyada veya başka bir kişi tarafından yayımlanan hiçbir haberin doğrulanmasının mümkün olmadığını kaydetti.