Irak ordusu: Kerkük’te Türk İHA’sı düşürdük

Irak ordusu perşembe günü kuzeydeki Kerkük kenti üzerinde bir Türk insansız hava aracının düşürüldüğünü ve ölümle sonuçlanmayan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Rûdaw’da yer alan habere göre Kerkük hava savunma komutan yardımcısı Abdulselam Ramazan olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Irak hava savunma ekipleri Süleymaniye yönünden gelen bir Türk insansız hava aracını düşürdü,” dedi.

Rûdaw’a konuşan görgü tanıkları, perşembe sabahı Kerkük’ün Türkmenlerin çoğunlukta olduğu mahallelerinden birinin üzerinde birkaç “yüksek patlama” sesi duyulduğunu, İHA’nın düşürüldükten sonra yere çakıldığını söyledi. Güvenlik güçleri ve sivil savunma ekipleri hızla olay yerine ulaşarak yangını söndürdü ve soruşturma başlatılırken bölgeyi kordon altına aldı. 

Olayda ölen olmadığı fakat bir işçinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Kazada bir ev ve birkaç araç da hasar gördü. 

Saatler sonra Kerkük polis şefi Fettah el-Hafaji “büyük, tanımlanamayan bir insansız hava aracının Chiman kontrol noktası yönünden Kerkük hava sahasına girdiğini” söyledi ve hava savunma tarafından düşürüldüğünü doğruladı.