Rûdaw: Türk ordusu Kürdistan bölgesinde kontrol noktaları kurdu

Rûdaw’da yer alan habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) içerisindeki Duhok’un Türkiye sınırına yakın bölgelerinde kontrol noktaları kurmaya başladı.

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Kani Masi köyü sakinlerinden biri pazartesi günü Rûdaw’a isminin açıklanmaması kaydıyla yaptığı açıklamada, “Eve dönerken kontrol noktasında kimlik kartımı Türkçe sordular ama anlamadım,” dedi.

Kaynak, köy sakinlerinden kimlik göstermelerinin istendiğini de sözlerine ekledi ve “Daha sonra askerlerden biri bana Kürtçe sordu. Yanımda olmadığını söyledim… ‘Git ama bir dahaki sefere kimlik kartını yanında getir’ dediler,” dedi.

TSK’nın kontrol noktası, Duhok şehrinin yaklaşık 57 kilometre kuzeydoğusunda, Bamarni ve Kani Masi ilçeleri arasındaki ana yol üzerinde Balave ve Belizani köyleri yakınlarında bulunuyor.

Rûdaw, Türk ordusunun Duhok vilayetindeki Kani Masi ve Metina Dağı yakınlarında operasyonlara başladığını öğrendi. Askerler bölgede ağır silahlarla devriye geziyor ve benzer birkaç kontrol noktası oluşturmuş durumda.

Türkiye henüz operasyonla ilgili bir açıklama yapmadı fakat son zamanlarda Kürdistan bölgesi ile olan sınırı boyunca askeri operasyonlarını artırdı.