Hizbullah: İsrail saldırısına kesinlikle karşılık vereceğiz

Siyonist işgal altındaki Dürzi ilçesi Mecdel Şems’te 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından İsrail’in Lübnan’a yönelik işgal tehditleri artarken Hizbullah’tan cevap geldi.

El Cezire’ye konuşan Hizbullah yetkilisi, İsrail’in tehditlerini ciddiye aldıklarını ve bu konuda tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Yetkili, “Düşmanın ‘sert ama sınırlı’ bir saldırıdan söz etmesi bizim için bir şey ifade etmiyor çünkü boyutu ne olursa olsun bu bir saldırganlıktır,” dedi.

Arabulucu heyetlerin “sivilleri korumak” için İsrailli temas kurduklarını kendilerine bildirdiklerini aktaran yetkili, buna rağmen Hizbullah’ın İsrail’e güvenmediğini kaydetti.

Aynı heyetlerin kendilerinden, beklenen saldırıya karşılık vermemelerini de istediğini kaydeden Hizbullah yetkilisi, bunu reddettiklerini söyledi ve “İsrail’in herhangi bir saldırısına kesinlikle karşılık vereceğiz,” dedi.

Olası bir saldırıya verilecek yanıtın biçimine ve boyutuna Hizbullah liderliğinin karar vereceğine dikkat çeken yetkili Hayfa, Golan Tepeleri ve Ramat David üssündeki askeri tesisleri “sert ve şiddetli bir şekilde bombalayabileceklerini” söyledi.

Lübnan’a sınırlı da olsa bir kara harekatı beklemediklerini fakat “tam bir hazırlık durumunda” olduklarını kaydeden Hizbullah yetkilisi, “Lübnan’a yönelik kara harekâtı Celile’ye ilk adımımızı atmamız için bir teşvik olacaktır. ABD’nin düşmanın söylemini benimsemesi bizi şaşırtmadı, daha önce de Baptist Hastanesi katliamıyla bu söylemi benimsemişti,” ifadelerini kullandı.