HTŞ, TSK ile çatışmaya karıştığı iddialarını reddetti; Culani Türkiye için “müttefik” dedi

Suriye El Kaide’si Nusra Cephesi’nden kopan Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ), Türkiye karşıtı protestoların ardından bölgede yaşanan gerginliğin ortasında, Halep vilayetinin kuzeyindeki Afrin kentinde yaşanan çatışmalara karıştığı yönündeki suçlamaları yalanladı.

2 Temmuz Salı günkü açıklamasında HTŞ, silahlı çatışmalara karıştığı ve Halep’in kuzey kırsalına takviye güç gönderdiği yönündeki haberlerin “söylenti” olduğunu söyledi ve bölgede meydana gelen olaylara karıştıklarını reddetti.

HTŞ’den yapılan açıklamada “amacı ve hedefi belli olmayan söylentilere” itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu. Heyet Tahrir el Şam, yerel halkın barışçıl yollarla hak taleplerine değer verdiğini belirtirken aynı zamanda “büyük devrimimizin ve kurtarılmış bölgelerdeki halkımızın çıkarlarını sağlamak için bilgeliğin hakim olması ve sükunet” çağrısında bulundu.

HTŞ’ye bağlı Amjad Media, örgütün lideri Ebu Muhammed el-Culani’nin, “Devrimin taleplerini dile getirmek ve hedefleriyle çelişen şeyleri reddetmek, devrimin değerlerine zarar vermekten ve Suriye içinde ve dışında imajını zedelemekten uzak, akıllıca ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır,” sözlerini aktardı.

El-Culani, Suriye’nin kuzeybatısında aylardır devam eden “şüpheli hareketler” olarak tanımladığı hareketlerin “devrimimizin başta Türkiye olmak üzere ittifaklarına ve çıkarlarına” zarar veren bir yol izlediği düşüncesiyle bu hareketlerin etkisinde kalınmaması çağrısında bulundu.