Yemen direnişi Tel Aviv’i vurdu

Al Mayadeen’e konuşan bir kaynağa göre, 19 Temmuz günü erken saatlerde Yemen direnişi İHA’larla Tel Aviv’i başarıyla hedef aldı.

Yemenli kaynak yaptığı açıklamada, adını Tel Aviv’in üzerine inşa edildiği Filistin şehri Yafa’dan alan Yafa insansız hava aracının “7 Ekim’den sonra Arap ülkelerinin Umm el-Raşraş’ı (Eilat) hedef alan Yemen [insansız hava araçlarını] durdurmasının ardından [savaş sırasında] yerel olarak üretildiğini ve geliştirildiğini” söyledi.

Kaynak, Yemen’in Sana hükümetine bağlı Silahlı Kuvvetlerin bu tür insansız hava araçlarından “çok büyük” bir stoğa sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak, “Bu son silah değil… [Bu insansız hava aracı] 2.000 km’den fazla bir mesafeyi kapsıyor ve modern karıştırma ve sızma sistemleriyle donatılmış durumda… [Operasyon] Yemen ordusu tarafından açıklanan hedeflere uygun olarak devam eden deniz operasyonlarıyla aynı zamana denk geliyor. Operasyonlar durmayacak,” dedi.

Yafa’daki [Tel Aviv] hedefin bir daha asla güvenli olmayacağını kaydeden kaynak, operasyonun “gelişmiş bir askeri başarı” olarak kabul edildiğini vurguladı.

İsrail medyasının bildirdiğine göre İsrail ordusu insansız hava aracının İran yapımı Samad-3 olduğunu ve menzili uzatılacak şekilde modifiye edildiğini tespit etti.

Ensarullah direniş hareketine bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri, 19 Temmuz günü erken saatlerde Tel Aviv’i vuran insansız hava aracı saldırısını duyurdu. Alarmları tetiklemeyen saldırıda en az bir İsrailli öldü ve birkaç kişi de yaralandı.

İsrail medyasına göre ordu, insansız hava aracını yakalamadaki başarısızlığını “insan hatası”na bağladı. Hava kuvvetleri de dronun güneyden İsrail hava sahasına girdikten sonra neden sirenleri tetiklemediğini inceliyor.